|

Blog o plastových oknách a dverách

Ak uvažujete o výmene starých netesniacich okien, robíte dobre. Nielenže sa vám výrazne znížia náklady za vykurovanie, ale tiež zvýšite svoj komfort bývania, tepelnú pohodu v dome a eliminujete výskyt kondenzátu, a tým pádom aj vznik nepríjemných plesní.

Plastové balkónové dvere - ako vyberať

Plastové balkónové dvere - ako vyberať

Balkónové dvere predstavujú presklené dvere na balkón, lodžiu, terasu, verandu alebo priamo na záhradu. Hovorí sa im tiež francúzske okná a sú veľmi elegantné a stále obľúbenejšie.

Trendy pre plastové okná na rok 2018

Trendy pre plastové okná na rok 2018

Majitelia nehnuteľností v súčastnej dobe očakávajú od plastových okien a dverí okrem ich funkčnosti aj vzhľad, ktorý bude na exteriérovej aj interiérovej strane perfektne ladiť s ich domom.

Vonkajšie žalúzie, aktuálna špička na trhu tieniacej techniky

Vonkajšie žalúzie, aktuálna špička na trhu tieniacej techniky

Vonkajšie žalúzie Z-90 nezabezpečujú len ich primárne funkcie ako je tienenie, ale sú aj elegantným doplnkom každého objektu. Aj pre tento dôvod ide o najčastejšie volený spôsob vonkajšieho tienenia. 

Ako pripraviť plastové okná a balkónové dvere na zimu

Ako pripraviť plastové okná a balkónové dvere na zimu

Najvýraznejším vplyvom počasia sú okná a dvere vystavené práve v zime. A platí to samozrejme aj o tých plastových, ktoré vďaka výmenám okien a zatepľovaní budov dnes prevažujú. Ako pripraviť plastové okná a balkónové dvere na zimu?

Odborná montáž plastových okien je nutnosťou

Odborná montáž plastových okien je nutnosťou

Pri rekonštrukciách domov a pri novostavbách nie je možná svojpomocná montáž už len z toho dôvodu, že sa tak automaticky vzdáte nároku na riadnu reklamáciu nových okien. O kvalite vykonaných prác a správnom nastavení okien nehovoriac.

Ako používať plastové okná v zime

Ako používať plastové okná v zime

Nastaviť, premazať a predchádzať kondenzácii vody. To všetko sú činnosti, ktoré je nutné pri plastových oknách obzvlášť pred zimou vykonať, aby ste ich ochránili a zároveň tak ušetrili na rozpočte.

Vonkajšie žalúzie sú užitočné aj v zime

Vonkajšie žalúzie sú užitočné aj v zime

Vonkajšie žalúzie patria medzi najúčinnejšie tieniace systémy. To oceníme hlavne v lete, keď žalúzie príjemne znižujú teplotu v interiéri. To ale rozhodne neznamená, že vonkajšie hliníkové žalúzie využijete iba dva mesiace v roku. Práve naopak. Budú prispievať ku komfortnému a úspornejšiemu bývaniu po celý rok.

Plastové okná prinesú úspory na energiách

Plastové okná prinesú úspory na energiách

V rodinnom dome môžu byť tepelné straty oknami až 40%. Tepelné straty v byte môžu byť aj polovica. Čím sú staré okná v horšom stave, tým straty narastajú.

Vchodové dvere - plast alebo hliník?

Vchodové dvere - plast alebo hliník?

Vchodové dvere sú dlhodobou investíciou, ktorá si zaslúži starostlivé zváženie. Hliníkové dvere nepatria už len do modernej výstavby. 

Posuvno zdvižné dvere na terasy a balkóny

Posuvno zdvižné dvere na terasy a balkóny

Páči sa vám svetlý a slnkom presvetlený interiér? Dokonalé prepojenie terasy s obývačkou? Chcete moderný vzhľad a bezbariérový prechod? Potom sú pre vás posuvno zdvižné dvere to pravé.

Žalúzie alebo rolety?

Žalúzie alebo rolety?

Rôzne slnečné clony umiestnené z vonkajšej strany okna či dverí majú 2-3krát lepšiu účinnosť ako tieniaca technika v interiéri.

Screenové rolety využijete aj ako sieťky proti hmyzu

Screenové rolety využijete aj ako sieťky proti hmyzu

Screenové rolety sú veľmi praktickým a spoľahlivým riešením tienenia. Domom či budovám dodávajú atraktívny vzhľad a prinášajú klasické aj atypické riešenie tienenia moderným spôsobom. Vďaka kombinácii odolných materiálov sú veľmi trvanlivé a ľahko sa udržujú. Spĺňajú náročné normy klasifikujúce odolnosť proti vetru a nebránia výhľadu von.

Kvalitné a elegantné vchodové dvere

Kvalitné a elegantné vchodové dvere

Pri výbere vchodových dverí sa oplatí zvýšená pozornosť. Kvôli bezpečnosti je dôležité mať kvalitné vchodové dvere z odolného materiálu, ktoré odolajú dlhé roky zmenám počasia. Okrem toho, že dvere chránia proti zlodejom, nesmiete ale zabúdať ani na dizajnovú stránku. Vchodové dvere sú vizitkou každého domu. Preto sa investícia do dverí z hliníka určite oplatí.

Aktuálne trendy, ktoré prinášajú okná a dvere

Aktuálne trendy, ktoré prinášajú okná a dvere

Užívatelia dnes od okien a dverí neočakávajú len bezchybnú funkčnosť, chcú, aby ich vzhľad dizajnovo dokonale ladil s celou stavbou domu.

Hliníkové či plastové okná sa stanú pýchou vášho domu

Hliníkové či plastové okná sa stanú pýchou vášho domu

Staré okná už dávno nespĺňajú nízkoenergetické nároky na moderné bývanie, pričom odborníci odporúčajú hliníkovú či plastovú obnovu. Obidva typy okien sa pýšia dlhou životnosťou, jednoduchou a rýchlou montážou, ľahkou údržbou a efektívnymi tepelnoizolačnými vlastnosťami.

Ako sa starať o plastové okná v zime

Ako sa starať o plastové okná v zime

Premazať plastové okná a zamedziť ich kondenzácii vody na sklách aj okolo nich. To sú hlavné zásady, ktoré je nutné urobiť pre ochranu okien. Dôležité sú celý rok, ale zásadné sú hlavne počas zimy.

Vylepšenia pre vchodové plastové dvere

Vylepšenia pre vchodové plastové dvere

Vyberáte vchodové dvere pre svoj dom? Vchodové plastové dvere predstavujú spoľahlivé riešenie za dobrú cenu. Hliníková výplň navyše plastovým dverám dodá aj o poznanie lepšie vlastnosti.

Ako postupovať pri výmene okien

Ako postupovať pri výmene okien

Hlavným dôvodom na výmenu starých okien sú energetické straty kvôli úniku tepla, v letnom období to je zase nepríjemné prehrievanie interiéru. Ďalšou výhodou je lepšia zvuková izolácia pred hlukom z ulice.

Plastové vchodové dvere s hliníkovou výplňou

Plastové vchodové dvere s hliníkovou výplňou

Plastové vchodové dvere poskytujú výhodný pomer cena - kvalita. Žiadané sú aj vďaka ľahkej údržbe a zaujímavým dizajnovým možnostiam.

Parapety k plastovým oknám, okenné parapety

Parapety k plastovým oknám, okenné parapety

Parapety neslúžia len na okrasné účely. Vonkajšie aj vnútorné parapety tesnia a vypĺňajú medzeru medzi oknom a ostením, teda zabraňujú úniku tepla von. Vonkajšie parapety zabránia zatekaniu vody do fasády. Vnútorné parapety zase pomôžu proti stekaniu nakondenzovanej vlhkosti z miestnosti.

Výmena starých okien a dverí za plastové

Výmena starých okien a dverí za plastové

Možno nastal čas, kedy by ste radi vymenili vaše staré okná a dvere, obzvlášť ak máte ešte klasické okná, ktoré často vôbec netesnia a prefukuje nimi. Alebo ste si už v minulosti zaobstarali nové plastové či hliníkové okná avšak z ich funkcie alebo životnosti ste sklamaní.

Vchodové hliníkové dvere vám zabezpečia bezpečnosť a teplo

Vchodové hliníkové dvere vám zabezpečia bezpečnosť a teplo

Chceli by ste, aby vyzerali dizajnovo a zároveň vás ochránili pred možným hlukom či chladom? Viete, s akou ponukou sa môžete na trhu stretnúť a z čoho môžete vyberať? Vstupné dvere chránia obyvateľov pred zlodejmi, hlukom a chladom. Preto by sme si mali vybrať to najkvalitnejšie, čo nám trh ponúka.

Vonkajšie rolety nie len proti svetlu, ale aj hluku a zlodejom

Vonkajšie rolety nie len proti svetlu, ale aj hluku a zlodejom

Vonkajšie rolety majú veľa funkcií. Základný dôvod, prečo si ľudia rolety obstarávajú, je zatienenie interiéru a ochrana súkromia.

Výmena okien pred začiatkom zimy

Výmena okien pred začiatkom zimy

Premýšľate o výmene okien? Je práve najvyšší čas objednať si nové plastové okná a stihnúť ich výmenu ešte pred zimou. 

Hliníkové vonkajšie žalúzie regulujú svetlo aj teplo

Hliníkové vonkajšie žalúzie regulujú svetlo aj teplo

Hliníkové vonkajšie žalúzie umožňujú tieniť a súčasne vetrať. Správnym nastavením lamiel sa miestnosť zatieni pred slnečnými lúčmi a pritom je možné otvorenými oknami vetrať.

Najlepšie okná pre nízkoenergetické domy

Najlepšie okná pre nízkoenergetické domy

Pasívne a nízkoenergetické domy predstavujú možnosť úsporného bývania, ktoré si môžte dovoliť už dnes. Nízkoenergetické domy domy umožňujú, najmä vďaka kvalitným oknám, značne ušetriť za energiu a navyše sú šetrné k životnému prostrediu.

Látkové rolety na klasické aj strešné okná

Látkové rolety na klasické aj strešné okná

Látkové rolety na okná si mnohí spájajú hlavne s atmosférou starých bytov. Je to tak? Naopak. Hodia sa aj do úplne moderného interiéru a tiež sa v nich používajú.

Výmena okien a ich montáž

Výmena okien a ich montáž

Pri montáži okien je dôležité, aby nevznikol tepelný most a zostali zachované tepelnoizolačné vlastnosti okna, ale aj fasády či strechy. Tieto časti stavby by mali byť tiež zateplené. Potom má výmena okien zmysel.

Aké plastové okná vybrať?

Aké plastové okná vybrať?

Plastové okná sú veľmi praktické na údržbu, majú veľmi dobré tepelnoizolačné vlastnosti a rovnako tak ako udržia teplo, neprepustia ani hluk. Toto sú síce hlavné, ale rozhodne nie všetky vlastnosti plastových okien a aké plastové okná vybrať je preto zložitejšie.