Vonkajšie rolety nie len proti svetlu, ale aj hluku a zlodejom

Vonkajšie rolety hliníkové

Vonkajšie rolety po spustení neprepúšťajú žiadne svetlo, vo vnútri môžete napríklad spať cez deň ako by bola noc. Najčastejšie, najobľúbenejší a najpraktickejšie sú hliníkové vonkajšie rolety. Používajú sa na rodinné domy, byty či priemyselné objekty. Svojim moderným dizajnom sa tiež hodia k novostavbám rôznych typov.

Rolety ako izolácia

Vonkajšie rolety pôsobia aj ako účinná izolácia. Zateplené lamely zadržujú teplo v dome počas zimy a chladných dní a naopak chránia proti nadmernému prehrievaniu objektu v lete. Vonkajšie rolety sú ideálne, ak bývate blízko cesty, železnice alebo tam, kde je okolo domu hluk. Ich ďalšou funkciou je totiž protihluková ochrana. Dokonale uzavreté lamely dovnútra neprepúšťajú takmer žiadny hluk. Môžete tak v kľude spať nielen v dokonalej tme, ale aj bez rušivých zvukov z ulice.

Rolety odrádzajú zlodejov

Hliníkové rolety už na prvý pohľad odrádzajú zlodeja. Predstava, že by sa museli dostať cez rolety a potom ešte cez okno, je pre zlodeja nemysliteľné. Vo všeobecnosti platí, že dom je tak bezpečný, ako jeho najslabší článok. Preto si určite tiež kúpte kvalitné a bezpečné vchodové dvere s bezpečnostným zámkom.

Ovládanie vonkajších roliet

Ovládanie roliet je veľmi jednoduché. Pri každom type vonkajších roliet si môžete všeobecne vybrať z dvoch možností otvárania:

  • manuálne ovládanie - klasické manuálne ovládanie roliet popruhom alebo šnúrou
  • elektrické ovládanie - motorické - diaľkové ovládanie, vypínač

Vyberte si vonkajšie rolety podľa svojho vkusu, na výber je veľa farebných variantov.