Profily Cortizo - okná a dvere z hliníku

Hliníkové profily oplývajú dokonalou stabilitou, výbornými izolačnými vlastnosťami, širokým výberom farieb a ľahkou opracovateľnosťou sú absolútne vhodné pre súčasnú modernú architektúru. K tomu prispieva aj ich vysoká variabilita a komplexnosť systému nájsť riešenie na každú požiadavku zákazníka.

hliníkové systémy pre okná a dvere

Výhody

  • minimálne nároky na údržbu
  • vysoká tvarová stálosť a pevnosť
  • odolnosť proti mechanickému poškodeniu
  • odolnosť proti vplyvom prostredia
  • elegantný a moderný vzhľad

Čo všetko očakávame od okna?

Je dobré si pripomenúť, čo všetko nám zabezpečujú kvalitné okná. Základnou požiadavkou je, aby sa k nám oknom dostalo čo najviac svetla. Pevnosť hliníka nie je v žiadnom prípade len estetickú výhodou.

Prečo vybrať hliníkové dvere?

Hliník je ušľachtilý materiál, ktorý odolá takmer všetkému. Rámy dverí sú tuhé, pevné, a pritom majú nízku hmotnosť. Najčastejšie sa s nimi dalo stretnúť v panelákoch, kde práve vďaka týmto vlastnostiam vydržali fungovať dlhé roky. Okrem iného je cenenou vlastnosťou tiež konštrukčná presnosť.

Ďalším bodom ktorý hovorí v ich prospech, je bezpečnosť - vďaka odolnosti majú tie najlepšie predpoklady odolávať zlodejom. Len je potrebné zaobstarať aj bezpečnostné kovanie a vložku - bez neho by boli aj tie najpevnejšie hliníkové dvere veľmi jednoduchou prekážkou.

Voľba hliníkových dverí tak rozhodne nebude krokom vedľa, a to do akéhokoľvek objektu. Možno ich využiť pre panelové domy, komerčné budovy aj rodinné domy, kam sa hodia niektoré z netradičných tvarov a farieb.