Plastové okná cenník, ceny plastových okien

Cena je pri plastových oknách jedna z najdôležitejších atribútov pri výbere pre väčšinu zákazníkov. Celková cena je ovplyvnená niektorými základnými faktormi, ktoré musíme zobrať do úvahy:

Faktory ovplyvňujúce cenu plastových okien:

1. Typ profilu plastového okna

2. Typ zasklenia

3. Rozmery okna

4. Počet krídel

5. Atypickosť plastového okna

6. Farba a prevedenie okna

Plastové okná cenník, cena plastových okien

Je teda zjavné, že nemožno zostaviť uneverzální cenník plastových okien, ktorý by obsiahol všetky možnosti a požiadavky zákazníkov. V dnešnej dobe je rozmanitosť plastových okien tak obrovská, že sú výrobcovia nútení ich robiť priamo na mieru, väčšinou až s milimetrovou presnosťou tak ako zákazník žiada. Navyše môže byť celková cena plastových okien ovplyvnená ďalšími požiadavkami týkajúcimi sa najmä stavebných úprav a samotnou inštaláciou.

Nie je jednoduché zostaviť cenník plastových okien tak, aby vyhovoval každému zákazníkovi. Je však možné si aspoň načrtnúť približnú cenovú náročnosť základných typov plastových okien, aby sme mali predstavu v akých sumách sa budeme pohybovať.

Pomer výkon / cena plastových okien

Pri posudzovaní ceny okien treba brať do úvahy jednak ich obstarávaciu cenu, teda koľko za ne zaplatíte pri kúpe, ale aj cenu úžitkovú, čo je suma vypočítaná za každý rok používania vrátane dodatočných nákladov na servis a údržbu.